• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
 • 2_slide-10.png
 • 3_HS1_banner.png
 • 4_banner_opening_2024.png
 • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
 • 5_slide2016.png
 • 6_slide-6.png

BeeBall is FUN! Bij BeeBall is plezier hebben belangrijker dan winnen of verliezen.

beeball

Beeball is een vrij nieuwe spelvorm die optimaal is toegesneden op de vaardigheden en belangstelling van jonge kinderen vanaf een jaar of vijf tot circa negen jaar. Meisjes en jongens spelen met elkaar.

Door de KNBSB zijn verschillende varianten ontwikkeld waarvan er twee in competitieverband worden beoefend: Rookie League Beeball voor de allerjongsten (vanaf vijf jaar) en Major League Beeball (vanaf een jaar of acht). Voor een leuk introductie filmpje, kijk {simplepopup link="beeball_flash"}hier{/simplepopup}

Welke spelvariant voor een kind het meest geschikt is, hangt natuurlijk vooral af van de vaardigheden van het kind. We streven er in de eerste plaats naar kinderen te laten sporten op het bij hun ontwikkeling passende niveau.


De Houten Dragons hebben drie Rookie League Beeball teams en één Major League Beeball team. Nieuwe kinderen zijn altijd van harte welkom. We hebben binnen de bestaande teams altijd ruimte en vormen in de loop van het jaar ook nieuwe teams. 

Trainingen:

Door de Rookies en Majors wordt één keer per week getraind. Wanneer we trainen kun je zien in het menu trainingstijden

Wedstrijden:

Alle beeball teams spelen vanaf april tot oktober wedstrijdjes. De meeste teams spelen hun wedstrijden op zaterdag.

Wat heb je nodig:

 • Een pet! Die heb je zowel in de zaal als buiten nodig. Je eerste pet (met je eigen naam erop) krijg je van de club.
 • Een handschoen! Een handschoen kun je zelf ergens aanschaffen (bij Forelle en Covee verkopen ze goede jeugdhandschoenen of in het winkeltje, daar hebben we een kleine voorraad en als je maat er niet is kan die besteld worden. Als je een advies over de maat wilt, vraag het dan Leander even. Te groot is niet handig. Koop in elk geval een leren handschoen.
 • Een echt pak. (broek, overshirt, ondershirt) hoef je in het eerste jaar dat je lid bent niet meteen aan te schaffen. Een (lichte, liefst grijze) trainingsbroek met lange pijpen en een donkerblauw shirt zijn prima. Je kunt een (trainings) t-shirt met het logo van de club kopen bij het winkeltje. Als je daar een shirt met lange mouwen onder aandoet ben je al een heel eind. In het voorjaar is het fris dus koop zo’n t-shirt ruim dan kun je er ook een dikke sweater onder dragen. Als je na een jaar besluit door te gaan dan moet je wel het hele tenue aanschaffen.
 • Een tok?!? Jongens moeten zowel in de zaal als buiten een toque dragen ter bescherming van hun geslachtsdelen. Die kun je ook in het winkeltje kopen.
 • Gymschoenen. In de zaal heb je natuurlijk gymschoenen nodig, let op dat de zolen niet afgeven. En voor op het veld zijn schoenen met kleine nopjes handig. Voetbalschoenen zijn ook goed.

Je hoeft geen knuppel te kopen. Als je er een koopt vraag dan op de club even advies. De meeste mensen kopen te lange knuppels voor hun kinderen. Een knuppel moet niet langer zijn dan de zogenaamde binnenbeenlengte (meet van hak tot in de lies aan de binnenkant van het been). Koop liever geen houten knuppel. Die mogen ze in elk geval tijdens wedstrijden en trainingen niet gebruiken. Als je voor thuis een bal wilt kopen dan is voor de meeste kinderen die RLB spelen de 8 inch softe honkbal het meest geschikt. Die gebruiken zij ook bij trainingen en wedstrijden. De MLB-ers gebruiken een zelfde bal maar dan een maatje groter; 8,5 inch.

Meer weten? Proberen?

Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom om eens naar een training te komen kijken. Of nog leuker: doe gewoon drie keer op proef mee en kijk of dit een leuke sport voor je (kind) is! Inschrijven voor proeftraining kan online waarna we contact met je zullen opnemen.

Neem voor meer informatie contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Blader eventueel ook het Playbook beeball van de KNBSB eens door. Het geeft een hele goede indruk van het spel. Of neem een kijkje op www.beeball.nl.

Wil je een visuele indruk van Beeball: