• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v1.png

pupillen 1 20170408

Na een aantal oefenwedstrijden in maart en de openingsdag van het weekend ervoor, ging het dan nu allemaal om het echie.

Vuurdraken 1

Onze Bliksemdraken hebben zaterdag hun seizoen waardig afgesloten met hun deelname aan het toernooi in Schijndel. Lees hieronder het verslag van een van de trotse ouders van onze jongste beloften.

 

foto1

Op vrijdag 23 september namen onze softbal meiden deel aan het Jan Kars Lichttoernooi van UVV. En ondanks dat dit bericht eigenlijk onder de rubriek teamberichten valt willen wij ze toch een keer extra in de spotlights zetten op de homepage. Al was het alleen maar om te laten zien dat elk team zijn verhaal kwijt kan op onze website om het te delen met de andere leden.
Zie hier het verslag en de foto's.

formulierscorenDe cursus vindt plaats op zaterdag 2 april 2016. Aanmelden bij Nancy Naber. Voor e-mail adres zie hierna.

 

Niet alleen spelers en scheidsrechters bereiden zich actief voor op het komende seizoen. Ouders kunnen dat ook doen. Door hun spelregelkennis te vergroten via de in de nieuwsbrief al genoemde website www.honkbal-softbalmasterz.nl maar nu ook door een cursus scoren te volgen. Voor iedereen die nu denkt: 'huh wat is dat scoren?' of 'ah ja dat gekrabbel op die formulieren, veel te ingewikkeld voor mij' is dat een buitenkansje. We moeten immers allemaal wel een keer het wedstrijdverloop bijhouden. En als je er even in verdiept is het zo moelijk niet en blijkt het eigenlijk een hele leuke manier om een wedstrijd geconcentreerd te volgen.

 

Op 20 september beleefde een deel van onze Vuurdraken een grandioos avontuur.
Om 9 uur ´s-morgens begon de warming up van de Franse Beeballdag in een heus stadion in het zuiden van Parijs. Samen met 23 andere teams speelden onze jonge helden en heldinnen een vriendschappelijke toernooi.  

arc de triomph

 

Maar als je naar Parijs gaat, dan wil je natuurlijk ook de stad zelf zien. Daarom zijn wij met z´n allen op vrijdagmiddag vertrokken, zodat wij op zaterdag de stad door konden bezichtigen. Natuurlijk mochten de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacre Coeur niet op onze reis ontbreken. En gelukkig zat het weer erg mee. Zaterdagavond was er al een BBQ georganiseerd door de organisatie van de Beeballdag. Een erg leuk initiatief waar we nog meer Nederlandse teams tegen zijn gekomen.

 team met mascotte

 

 

Met onze stedentrip in de benen speelden we op zondag 3 wedstrijden. Tussen de wedstrijden door konden we verschillende werp- en sprintspelletjes doen. Na het goed afleggen van in totaal 4 spelletjes konden de kids op vertoon van een volle kaart een ijsje ophalen bij de bar.
Om kwart over 3 begon de prijsuitreiking. Iedere deelnemer kreeg een medaille en elk team een mooie beker. De terugweg verliep gelukkig een stuk voorspoediger dan de heenweg. Maar daar hebben de meeste Vuurdraakjes niets van gemerkt….die sliepen als een roos.

 

team met poster

Het was weer zo’n dag.. Het zonnetje scheen, en laat ik nou net op de ranglijst gezien hebben dat Houten Dragons Heren 1 – Domstad Dodgers Heren 4 op het programma staan. De nummer 1 tegen de nummer 2. Allebei nog ongeslagen.

Dit mocht ik natuurlijk niet missen. Maar wie een spannende pot verwachte kwam een beetje bedrogen uit...

Zondagmiddag, 12 april 2015 14:00u. Op het programma staat Houten Dragons HH1 - Wombats HH2. De openingswedstrijd voor beide teams dit seizoen.

Voor de wedstrijd worden er nog even wat wafels naar binnen gewerkt, want op een lege maag kan er natuurlijk niet gespeeld worden. Sommige spelers zien er uit alsof ze nog wat rust kunnen gebruiken, maar zodra de eerste bal gegooid word staan de heren op scherp. 'Play Ball'