• 2_slide-10.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_Familietoernooi_Blauw_2022.png
  • HD_Landelijke_Beeballdag_2022.png
  • HD_Vriendjesdag_2022.png

Klankbordgroep Bonaire 2

Op zaterdag 2 oktober hadden wij de eer om als gastheer op te treden voor de Klankbordgroep Honk- en Softbal Bonaire.
Deze groep was op uitnodiging van de KNBSB op studiereis in Nederland om te ervaren hoe het honk- en softbal in Nederland geregeld is en dan in het bijzonder op clubniveau. Bonaire kent natuurlijk heel veel honkballers en softballers op het eiland en heel veel 'teams' maar slechts een paar verenigingen. De sport is er groot, maar de organisatiegraad laag en daar wil men graag verandering in brengen.

Een groep van zo'n 12 sporters, waarvan sommigen nog steeds actief, deed hiervoor dus ook de Meerpaal aan en namen de verstrekte informatie gretig tot zich. Ze waren onder de indruk van het complex en onze facilteiten en bewonderden ook de discipline van de jeugd die een wedstrijd aan het spelen was. Na afloop van een wedstrijd is het bij ons gebruikelijk dat het thuisspelende team het veld weer keurig verzorgd en opgeruimd achterlaat. Zij vonden het zeer verrassend dat dit ook daadwerkelijk collectief werd uitgevoerd. Ook op Bonaire gaat dit doorgevoerd worden liet men gelijk weten!!

Na de presentatie door het bestuur en de technische staf en de rondleiding over het complex werd er nog genoten van een stevige lunch, waarna de reis, onder begeleiding van Roy Vink van de KNBSB, weer voortgezet kon worden naar de volgende ontvangende vereniging.

Het motto van de groep was "let's make SB and BB on Bonaire great again!" Leuk om voor zo'n enthousiaste groep een presentatie te mogen verzorgen.

Klankbordgroep Bonaire 1