• 1_slide HD Familietoernooi Blauw 2020.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Poster Rookvrije generatie

Op initiatief van Hockey Club Houten hebben alle gebruikers van De Meerpaal zich onlangs uitgesproken om te willen komen tot een ‘Rookvrij De Meerpaal’, immers verantwoord sporten is gezond terwijl (mee)roken juist schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.


Sportcomplex De Meerpaal en de daarvan gebruikmakende sportverenigingen vormen een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. We willen kinderen graag het goede voorbeeld geven en zetten daarom een eerste stap naar een rookvrij sportterrein. Hiermee dragen we bij aan het beschermen van de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken.

Met het rookvrij maken van De Meerpaal dragen we bij aan het initiatief van de Rookvrije Generatie.
Kijk voor meer informatie over de beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ op
www.rookvrijegeneratie.nl.

Natuurlijk zijn wij ons er van bewust dat dit best een grote stap is voor ons sportcomplex. En dat ook voor een aantal rokers het ‘cold turkey’ afzweren van het voor hen gebruikelijke rokertje na het sporten of voor die enthousiaste toeschouwer die zijn zenuwen graag in bedwang wil houden dit wellicht nog even een stap te ver is. Daarom zal er eerst gestart worden met een proefperiode met als doel hieraan te wennen en om te kijken of we met zijn allen de juiste beslissingen nemen. Aan het einde van dit jaar zal er een evaluatie plaatsvinden.

Vanaf 1 augustus is het niet meer toegestaan om te roken langs de velden of bij het clubhuis. In overleg met de betrokken verenigingen en een aantal fervente rokers is er een plek aangewezen waar roken wel is toegestaan. Het gaat om de losse trap/tribune op het voorplein, zie foto, ook wel bekend als de kampioenentribune. Hiermee voorkomen wij dat de rokers vlak buiten het toegangshek bij de parkeerplaats staan en alle leden en gasten al rokend welkom heten.

kampioenentribune

De rookplek zal duidelijk worden aangegeven en er zullen asbakken staan om de peuken in weg te gooien.

Wij zijn ons er terdege van bewust dat deze ‘trap’ door veel Dragons gebruikt wordt als opgang naar het honk- en softbal gedeelte van het sportcomplex. Deze opgang is daar echter  in eerste aanleg nooit voor bedoeld geweest. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat zowel de Stichting als de HCH ons steunen in onze wens om te komen tot een rechtstreekse opgang die direct aansluiting heeft op het terras van het clubhuis, ook omdat de gevraagde bestrating van het dijklichaam zelf niet tot de mogelijkheden behoort.

Bij het toegangshek en langs de velden zullen borden worden opgehangen om iedereen er aan te herinneren dat zij op een Rookvrije sportclub zijn. Ziet u toch iemand op een andere plek roken spreek hem of haar daar dan even op aan.

Voor vragen of opmerkingen kan je altijd contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bord Rookvrije generatie