• 2_slide-10.png
  • 3_HD_Web_Banner_Streamer_20jaar_jubileum_2020.png
  • 4_spierenvoorspierenbanner.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • 7_HD_Web_Banner_Streamer_20Jaar_Ani_GIF_v2.gif

Voor haar nieuwkomers organiseert de gemeente Houten al een aantal jaren achter elkaar na de zomervakantie een grootscheepse Activiteitenmarkt. Zaterdag 7 september jl. was er in het centrum van Houten weer zo'n markt. Onder het motto "Houten pakt uit" lieten verenigingen en instellingen in ruim 100 kramen op het Rond, het Onderdoor en Het Kant zien wat zij allemaal in huis hebben. Ondertussen vonden op twee podia doorlopend optredens plaats.

 

Houten Dragons was op deze Activiteitenmarkt ook prominent aanwezig. Vlakbij het hoofdpodium op Het Rond betrok de vereniging naast hoofdsponsor Piazza Sports een goed bezochte kraam. In de kraam waren verschillende honkbalattributen uitgestald en was leesmateriaal te krijgen over het peanutbal, het honkbal en het softbal. Je kon je er laten voorlichten over trainingstijden of over het wedstrijdprogramma voor de komende weken.

Een bijzondere bijdrage aan de kraam leverden de Pupillen-1-spelers. De coach, Gilbert de Mello, en bijna het volledige team waren vrijwel de hele dag bij de kraam aanwezig. Als je dat wilde vertelden zij trots over hun behaalde eerste plaats in de poule en lieten op een videoband hun eigen prestaties zien. Ook zwermden zij regelmatig uit over de markt om informatiemateriaal over de Houten Dragons rond te delen.

 

Drie gratis trainingen

Er was bij de nieuwe inwoners van Houten veel belangstelling voor de Houten Dragons. Er waren er die soms nog maar enkele weken in de nieuwe Vinexlokatie woonden. Veel ouders zochten bij de kraam informatie voor hun jonge zoon of dochter en vroegen vooral over de peanuts en het pupillenteam.

 

Voor de kandidaat-peanuts en pupillen was het dan leuk om te horen dat zij drie keer gratis mee kunnen trainen. Zo kunnen ze zonder kosten goed uitproberen of het honkbal iets voor hen is. Als zij de daad bij het woord gaan voegen kunnen we bij de komende trainingen tientallen potentiele nieuwe spelers op het veld bij de Warinenpoort verwelkomen. Bij de wedstrijd van Pupillen-2 tegen de Centrals hadden we hier de volgende dag met het bezoek van enkele bezoekers van de kraam al direct een klein voorproefje van.