• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

In ieder geval voor de pupillen en de aspiranten van Houten Dragons en Geinoord, was de honkbalclinic op woensdagmiddag 13 februari jl. in de gloednieuwe sporthal De Molenwiek" te Houten een evenement om niet gauw te vergeten. Die middag trainden pupillen en aspiranten onder leiding van de nummer 10 van het Nederlands honkbalteam. Pitcher Jurriaan Lobbezoo was vol enthousiasme naar Houten gekomen om een groot aantal tips weg te geven.

Iedereen kreeg de mogelijkheid als pitcher, catcher of hitter te trainen. Jurriaan gaf aanwijzingen hoe je je slag nog verder kon verbeteren en legde aan veel deelnemers uit hoe je een bepaalde beweging bij het pitchen nog soepeler kunt uitvoeren.

Jurriaan liet de pupillen en aspiranten ook veel verschillende trainingsoefeningen doen, die het Nederlands honkbalteam ook doet.

Aan het einde van de clinic gingen de deelnemers naar huis met een plaatje van Jurriaan en een groepsfoto van het Nederlands honkbalteam. Jurriaan had hier voor iedereen zijn handtekening op gezet.