• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Zondag 28 mei 1400 Houten Dragons H1-Rch Pinquins H2

De zon staat op standje verbranden, het is droog, er zijn twee goede scheidsrechters, er is publiek en er is een goede tegenstander. Wat heeft een honkbalhart nog meer te wensen ?

Voor het begin van de wedstrijd waren we toch een beetje nerveus want RCH had maar liefst 6 hoofdklasse spelers meegenomen van het team RCH Memorie,waarvan 4 pitchers. Deze spelers moesten wedstrijdritme opdoen of kwamen terug van blessures. Dit is het gevolg van het zo hoog gaan spelen dat je 2de of 3de teams tegenkomt van de" grote" verenigingen.

1ste Inning

Niels was onze startende Pitcher en had maar 5 slagmensen nodig om de RCH slagbeurt te beeindigen, hierbij geholpen door goed veldspel. Onze linksvelder Timo gooide op de tweede honkman Aaron om een loper die te ver had gerond uit te maken. Een prachtige actie met een time-play , maar volgens de scheidsrechters Henri en Ivar was de loper al over de thuisplaat toen de tikactie plaats vondt. 1-0 dus voor RCH.

Onze 1ste slagman Gijs vd S lukte het weer om zijn taak te volbrengen door de pitcher veel ballen te laten gooien en op het 1ste honk te komen. 3 x 1-honkslag, 2 x  2-honkslag, 1x 3 honkslag en 1 Sacrifice Hit verder stond het ineens 1-6 voor de dragons.

De volgende 3 innings was honkbal op mooi niveau. 2 vechtende Pitchers die gesteund werden door goed veldspel zonder fouten. Af en toe even billenknijpen maar toen we aan de 5de inning begonnen stond het nog steeds 1-6 in het voordeel van de Dragons.

5de Inning

Pitcherwissel. Ramon vervangt Niels. ook ramon heeft gemiddeld 5 slagmensen ndig om samen met het veld de 3 uit te bereiken. Opvallend is dat de Outfielders deze wedstrijd het best druk hebben maar dan  gelukkig geen fouten maar wel mooie vangballen maken. Resultaat van veel en hard trainen.

RCH brengt hun reserve Pitchers van de hoofdklasse in stelling, maar die komt direct Lucky Arvid tegen.

Die heeft 3 wijdballen 2 slag en een foutslag nodig om "in te tunen" en de bal recht over het 2de honk te rammen voor een 1-honkslag. De pitcher vindt dit blijkbaar niet zo leuk en doet een Pick-Off poging die Arvid raakt , waardoor de bal wegspringt en arvid op het tweede Honk komt.

Ramon slaat vervogens een line-drive op die pitcher, die de bal uit zijn handschoen laat vallen maar vervolgens wel hem uitgooit op 1ste honk.

Bjorn maakt het de pitcher ook erg lastig, waardoor hij 8 ballen nodig heeft voordat bjorn met een hard geslagen linedrive wordt uitgevangen door de CenterFielder. Ondertussen heeft Arvid een steelpoging gedaan naar het 3de honk. De catcher probeert dat te verhinderen maar zijn aangooi raakt weer arvid zijn been, die daardoor ondanks 2 blauwe plekken kan scoren. 1-7.

6de Inning. ! klein foutje wordt op dit niveau door de betere teams direct afgestraft. 2-7

wij scoren niet en het blijft dus close.

7de inning.

Een 4-3, 5-3 en een F6 betekent dat wij hier weer ongeschonden doorheen komen.

Aaron begint op hun 2de hoofdklasse pitcher met een verschrikkelijke dreun, die door de wind niet op een homerun, maar op een 3 honkslag uitkomt. Vervolgens wordt hij op een Fielders Choice voor de thuisplaat uitgetikt, maar komt Arvid op het eerste honk.  We hebben reeds gezien dat als arvid op het eerste honk komt, er dan leuke dingen kunnen gaan gebeuren. Ook deze keer. Een stolen base en 2 keer een passed bal verder stampt hij de thuisplaat nog wat verder in het gravel. 2-8

8ste inning

Ze beginen nu toch ook Ramon zijn pitches te raken en 3 honkslagen, een Sacrifice Hit en een Error van onze korte stop en het staat 5-8. Dat wordt toch nog billenknijpen en weer een paar grijze haren voor de coach. zelfs het publiek wordt er een beetje stil van. Het zal toch niet !!!!

Maar de Houten Dragons kunnen tegenwoordig Slaan en Honken Stelen en fouten afstraffen......

3 punten brengen wat verlichting en een iets lagere hartslag voor de coach. 5-11

9 de inning

Na een vier wijd krijgt ramon van de volgende slagman een line drive snoeihard in zijn handschoen geslagen, die hij na de vlammen te hebben gedoofd op het eerste honk gooide waardoor de loper niet op tijd kon terugkomen. Een mooie double play dus.

Niels en Aaron maken met een 4-3 een einde aan de wedstrijd.

5-11 winst van de Dragons H1 op de RCH 2 + 1. Een geweldige prestatie die laat zien hoe ons team is gegroeid naar een compleet team met goede pitchers en goed veldwerk en waar iedereen de bal goed en hard kan raken.

Gefeliciteerd Heren. De Houten Dragons zijn trots op jullie ( en jullie coach ook een beetje....)