• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Op zondag 21 mei zijn de weergoden ons gunstig gestemd door de vele bieroffers van vorige week. De tegenstander Pirates Heren3 en het groot aantal toeschouwers verplichten ons om er een mooie pot van te maken.

Voor het eerst spelen wij met Bondsscheidsrechters, waarvoor onze dank naar de bond en naar de clubleiding.

1ste inning Onze eerste pitcher, Ramon, laat de Pirates met een 3Op3Af direct weten dat dit wel eens een zware dag voor ze kan worden.

Gijs v/d Schoot is onze eerste slagman en als de hele line-up zijn dingetje heeft mogen doen staat het 3-0.

2de inning. Na een Caught Stealing, een onbegrijpelijke Balk (schijn) call en een mooi uitgevoerde DubbelSpel blijven de Pirates puntloos.

Gijs vd S begint direct met een 2 honkslag, gevolgt door een Stolen Base en word uiteindelijk binnen geslagen door Arvid. Helaas blijft het deze inning bij deze ene punt. 4-0

3de inning. 2 Stike-Outs, een 4 wijd en weer een Strike-out verder zijn wij weer aan de beurt en zijn de Pirates nog steeds puntloos.

Onze Sterke slagploeg dwingt de tegenstander tot het nemen van risico's die resulteren in fouten. 9 Man, een Sacrifice Fly 5 en mooie klappen verder is de stand 9-0

4de inning. Door een communicatiefoutje op het tweede honk geven wij uiteindelijk een puntje weg en komen de pirates eindelijk op het scoreblok. 9-1

2 strike-Outs en een close call,die wij natuurlijk anders zagen dan de scheidsrechter, en wij hebben voor het eerst in deze wedstrijd geen punten in een inning.

5de inning.We hebben een paar wisselingen in de line-up en op veldposities maar door alle trainingsarbeid verzwakt dat ons team niet. Ondanks een mooie PickOff weten de Pirates nu echter toch 2 punten te scoren. Het is natuurlijk wel 3de Klas en daarin kunnen de meeste spelers echt wel een balletje slaan en gooien, maar dat kunnen wij natuurlijk ook. 9-3

Na onze slagbeurt, met een mooie 2honkslag van Gijs v/d Woerdt, 2x een Hit by Pitch, een Schijn en bijna 2 keer de hele line-up aan slag, wrijft iedereen zich even in de ogen. 19-3

6de inning. We wisselen van Pitcher Gijs vd Schoot en Catcher Dylan de Vos en even komt er weer een beetje hoop in de ogen van de Pirates. Helaas... zij kenden Gijs dus nog niet.

De eerste 2 slagmensen gingen er direct af met een Strike-Out. Na een hit en een 4 wijd maakte de 2de honkman het af met een 4-3 actie.

Toen de Pirates het veld weer in moesten voor de gelijkmakende slagbeurt van de Dragons, maakten zij ons echter duidelijk dat zij niet nog langer op de pijnbank wensten te gaan liggen.

Omdat het toch een beetje lastig is om dit spelletje met maar 1 ploeg te spelen eindigde de wedstrijd hiermee plotseling met een 19-3 overwinning voor de Houten Dragons.

Wij danken de scheidsrechters en het enthousiaste publiek en hopen volgende week weer op uw steun bij de thuiswedstrijd tegen RCH