• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

De weersverwachtingen waren zeer somber. De kans om te spelen was minimaal en de reistijd voor de Caribe uit Groningen was lang. Gelukkig sloeg het weer om en de coach gaf om 9.30 het verlossende "we spelen" in de app.

De andere teams hadden ons al gewaarschuwd dat de Caribe een goede slagploeg was met  goede pitchers en dat het logisch was dat ze op de eerste plaats stonden. 

Onze vaste scheidsrechter Henri melde zich ziek af en daarom moest de coach zelf scheidsen. Jammer, maar zonder scheidsrechter spelen is ook redelijk lastig.

Direct aan het begin van de wedstrijd werd het al duidelijk dat dit best een moeilijke maar ook mooie pot zou kunnen worden met honkbal zoals honkbal gespeeld moet worden. De oud hoofdklasse en overgangsklasse spelers van Caribe waren blij verrast met onze Pitcher Ramon omdat ze nu eindelijk weer eens op een "goede pitcher" konden slaan ( hetgeen hun catcher vertelde)

Gedurende de wedstrijd werd dat enthousiasme echter steeds minder naarmate er meer  K-tjes geteld werden.

Het duurde tot de 3 inning voordat de eerste 2 punten werden gescoord door houten. Niels kwam binnen op een linedrive van Arvid en Schoot volgde daarna op een mooie klap van Ramon. Tot nu toe weinig fouten in het veldspel van beide partijen.

Een veldfoutje in de 6de inning werd direct afgestraft door de Caribe door met een Opofferings stootslag de lopers in scoringspositie te brengen en die kans moet je zo'n goede ploeg niet geven. 2-2

In de gelijkmakende 7de inning werden de rollen omgedraaid. Twee fouten en een paar goede klappen van Ramon, Bjorn en Tristan zorden voor de stand 6-2. "Dichthouden" was nu het doel. Hetgeen ook lukte al was daar wel een " opzettelijk 4 wijd" voor nodig met 2 man uit en een loper op 3 en hun beste slagman aan slag. Die taktiek werkte goed en daarom  werd de eindstand na 9 innings 6-2.

Een mooie wedstrijd van 2 goede ploegen op een mooie zomerdag in mei.