• 2_slide-10.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • HD_WarmingUpToernooi_2023_Web_Streamer_v3.png

Zondagmiddag, 12 april 2015 14:00u. Op het programma staat Houten Dragons HH1 - Wombats HH2. De openingswedstrijd voor beide teams dit seizoen.

Voor de wedstrijd worden er nog even wat wafels naar binnen gewerkt, want op een lege maag kan er natuurlijk niet gespeeld worden. Sommige spelers zien er uit alsof ze nog wat rust kunnen gebruiken, maar zodra de eerste bal gegooid word staan de heren op scherp. 'Play Ball'


Björn te Boekhorst begint sterk als startend werper. Na 2 inningen sterk gegooid te hebben moet hij door blessureleed zich helaas wel laten vervangen door Ruben Kwetsie. De stand is dan 0-1 in het voordeel van de gasten uit De Bilt. 

De innings vliegen voorbij door sterk gooien van beide teams en het duurt even voordat de heren uit Houten echt wakker worden. Door prima honkslagen en slordigheden van de tegenstander bouwt Houten een voorsprong op. 5-1!
'Vasthouden nu'

2 inningen later begint het een beetje te kraken bij de thuisploeg, en ze zien hun voorsprong verdwijnen. Stand is nu 5-5. Dylan de Vos heeft inmiddels de bal op de heuvel overgenomen.

De tijd begint inmiddels te dringen, maar er is gelukkig nog tijd voor een laatste inning. De Wombats beginnen de laatste inning voorspoedig en komen op voorsprong. 5-6

Het is nu aan de heren uit Houten om deze goede wedstrijd toch winnend zien af te sluiten.

Björn te Broekhorst begint met een driehonkslag! Wat een begin! Dylan de Vos slaat een honkslag en slaat Björn te Broekhorst binnen, het staat weer gelijk! De spanning word de pitcher van de tegenpartij even teveel en door aggressief honklopen en wat wilde worpen krijgt Adri de Vrieze 4 wijd en beland Dylan de Vos op het 3e honk! Nog steeds geen uitjes!

Ruben Kwetsie slaat helaas een pop-up en gaat uit. Paul Gelsema dan, na lang blessureleed liet hij eerder in de wedstrijd al zien dat hij honkslagen slaan niet verleerd was!
Na 2 pogingen squeeze bunt waar Dylan beide keren op tijd ziet dat Paul Gelsema toch wat naast de bal zit, slaat Paul een rolletje in het infield. Doordat ze Dylan de Vos proberen in te sluiten (wat mislukt) bereikt Paul Gelsema het eerste honk.

Honken vol, en maar 1 nul. Het binnenveld speelt op de grasrand. Outfield komt naar binnen voor een eventuele aangooi naar thuis bij een vangbal. Edwin de Bruin komt nu aan slag.
Slag 1 ziet er toch heel prachtig uit, maar deze laat hij gaan. Zal hij verstijfd zijn? Of zoekt hij wat anders. De volgende bal slaat hij wel, zo door het binnenveld heen. Dylan de Vos bereikt de thuisplaat en de wedstrijd is afgelopen! Wat een einde van een leuke wedstrijd!

Kortom, sterke werpers, goed spel, af en toe een schoonheidsfoutje, een heerlijk weertje en een 7-6 overwinning na een goede pot honkbal. Wat wil je nog meer op je zondagmiddag!