• 2_HD_WarmingUpToernooi_2024_Web_Streamer_v1.png
  • 2_slide-10.png
  • 3_HS1_banner.png
  • 4_banner_opening_2024.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

Zscimitarsondag 22 maart komen coaches en spelers van Baseball Academy Scimitars op De Meerpaal een clinic verzorgen voor honkbal pupillen en aspiranten. We hebben een aantal clubs uit de directe omgeving uitgenodigd om daarvan mee te profiteren.

 

Baseball Academy Scimitars is ??n van de zes baseball academies in Nederland.

"Talentontwikkeling is een onmisbare pijler onder het Nederlandse honkbalsucces. Er wordt door deskundige mensen voortdurend werk gemaakt van het ontwikkelen en monitoren van het talent op de Nederlandse honkbalvelden.

Dat begint al bij de aspiranten, waarna de talenten hun weg moeten vinden naar Oranje AAA of Oranje AA, de twee nationale jeugdselecties, en uiteindelijk de nationale A-ploeg. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor de zes Baseball Academies, waar jonge honkballers dagelijks aan hun skills kunnen werken.

De vereniging Scimitars is een van de bovengenoemde 6 Baseball Academies. Scimitars geeft uitvoering aan het beleid van de KNBSB om het jeugdig honkbaltalent uit de regio Midden Nederland op te leiden. Ook zullen de verenigingen en het onderwijs uit de regio daarbij betrokken worden, zodat de gehele honkbal sport in Midden Nederland kan profiteren van de Baseball Academy Scimitars Midden Nederland. Talenten kunnen zich bij Scimitars ontwikkelen door de aanwezigheid van uitstekende faciliteiten en trainingen op topniveau. Scimitars Baseball Academy zal nauwe relaties aangaan met onderwijsinstellingen en werkt samen met meerdere Top Sport Talent Scholen (zoals Comenius in Hilversum en Echnaton in Almere) in de regio Midden Nederland."

 

De clinic die op 22 maart in Houten wordt gegeven aan de pupillen en aspiranten start om 10.00 uur en is rond 12.00 afgelopen. Vervolgens trainen de spelers van de Scimitars zelf.

 

waiting game scimitars

 

 

Na een koiscorerte pauze volgt nog een bijzonder hoogtepunt: de junioren van de Scimitars spelen om 15.00 uur een wedstrijd tegen ons junioren honkbal team. Als u onverhoopt niet in de gelegenheid bent de wedstrijd op De Meerpaal te komen bekijken dan kunt u het verloop ervan toch op uw telefoon, tablet of pc live volgen via deze link (of de button links) naar een met behulp van  iScore onderhouden stream. De stream wordt op een webpagina getoond. Er is dus geen speciale software voor nodig.

 

 

Iedereen die van honkbal houdt is natuurlijk van harte welkom om in de loop van de dag een kijkje te komen nemen!