• 2_slide-10.png
  • 5_HD_Hemelvaartstoernooi_2024_Web_Streamer_966x123px_v1.png
  • 5_slide2016.png
  • 6_slide-6.png

P1020618-small

Enige tijd geleden kwam er een verzoek van het eerste Pupillen Softbalteam van Roef uit Moergestel een verzoek om 2 westrijden te kunnen spelen tegen de Pupillen Softbal van de Houten Dragons. Roef speelt met dit team in hun regio ook 2e klasse, staan daar bovenaan en zochten een leuke match met een team in een andere regio.

 

2 September werd in gepland en werden om 10:00 uur en 11:30 de twee wedstrijden gespeeld. Omdat Roef met 1 dame te weinig was en de Houten Dragons met 3 te veel zijn er 2 meiden bij elke wedstrijd bij het andere team aangeschoven zodat beide teams met 10 slagmensen de slagzone konden betreden en de 9 veldposities bezet werden. Femke, Anne, Nynke en Fleur bedankt voor jullie sportieve bijdrage naar onze tegenstanders.

 

Beide wedstrijden zijn in het voordeel van de Houten Dragons geeindigd, 9-3 en 8-5. In de eerste wedstrijd die uit 2 inningen bestond en 1:20 minuten duurde is Andee gestart met pitching. Zij hield zich goed staande en wist in de eerste inning met behulp van haar teamgenoten 4 tegenstanders op de bank te houden. Daarna nam Femke het balletje over en liet het aantal punten voor de tegenstander niet boven de 3 komen. Met een drie slag ertussen was het een mooi resultaat. Anne heeft de hele wedstrijd geweldig gecatched en ook de andere spelers bezette hun posities goed.

 

In de tweede wedstrijd begon Fleur E. met pitching, gooide heel stabiel en wist het puntenaantal op 2 te houden. Met 2x drie slag ook nog een paar persoonlijke successen. Nynke deed de tweede inning en wist met de nodige variatie in snelheid zich aan te passen aan de slagvrouwen van Roef. In de derde inning heeft Roef nog wel geslagen maar kon onvoldoende punten scoren om de wedstrijd naar haar hand te zetten. De derde innings is dan ook niet meer afgemaakt. Drie uur softballen was voldoende. In deze wedstrijd hebben Fleur V. en Samira gecatched.

 

De slagbeurten van de Dragons waren in beide wedstrijden zeer goed wat zeker meegeholpen heeft in de dubbele overwinning. Toppers waren Noa met 2x een Home-Run en Samira die de bal met een keiharde slag tot ver over de midfielder heen sloeg en ook een Home-Run liep. De droom van elke slagvrouw. Top gedaan.

 

P1020614

Overigens wonnen ze ook de derde wedstrijd, de estafette over de 4 honken, waarbij Roef hun mascotte gebruikte als stokje en de Dragons het moesten doen met de brillenkoker van de Coach. Ook hier overtuigend gewonnen waarbij er zelfs een hele ronde sneller gelopen werd.

 

Al met al twee leuke wedstrijden met een gezellig Roef die we graag bedanken voor de uitnodiging. Ook Joost bedankt voor het scheidsen van de tweede wedstrijd, leuk dat je erbij was. De achteraf gezien Bad-Call op Fleur vergeef ik je.

  

P1020609

P1020610

P1020611

P1020613

P1020616

P1020615

mr bee ball